Ο Σύνδεσμος Κάκτων και άλλων Παχυφύτων Κύπρου διοργανώνει φέτος την «12η Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαϊου μεταξύ των ωρών 10 – 7, στον εκθεσιακό χώρο Σπηλιών στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία.

Για ακόμη μια φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα, φυτά κατάλληλα για καλλιέργεια στους κυπριακούς κήπους.

Πωλήσεις Φυτών και χειροποίητων γλαστρών
Στο χώρο της εκδήλωσης θα πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Επίσης θα εισαχθούν από το εξωτερικό σπάνια είδη φυτών, αποκλειστικά για την Έκθεση και θα υπάρχουν προς πώληση μοσχεύματα φυτών και μεγάλη ποικιλία από χειροποίητες γλάστρες.

Διαγωνισμός Φυτών
Παράλληλα με την Έκθεση θα γίνει και διαγωνισμός. Όλα τα φυτά που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, γύρω στα 500, θα εκτεθούν για επίδειξη στο κοινό. Ο κριτής του διαγωνισμού μας φέτος θα είναι ο κύριος Stirling Baker, κριτής στις εκθέσεις του Βρετανικού Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων τα τελευταία 25 χρόνια και ειδικεύεται στις Χαουόρθιες, Γαστέριες και Αλόες τα τελευταία 40 χρόνια.

Δωρεάν το Οκτασέλιδο Φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος»
Επιπρόσθετα θα διανέμεται δωρεάν το φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος», το οποίο εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, με πληροφορίες για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας τα παχύφυτα.

Είσοδος Ελεύθερη στο χώρο των πωλήσεων, Είσοδος €1 στον Εκθεσιακό Χώρο.