Διεξάγεται την Κυριακή 2 Ιουνίου το 25ο Παιδικό Φεστιβάλ και 11ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού Αγίας Νάπας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «το 25ο Παιδικό Φεστιβάλ και 11ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού, διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Νάπας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου».

Φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Αγίας Νάπας. Θα αρχίσει στις 18.30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 21.30 το βράδυ και περιλαμβάνει συναυλία με τους καλλιτέχνες Νάσο, Youtubers Πουρνάρας, Νatasha Kay, Mazlimaz και Mario Tube, πολλές γωνιές δραστηριοτήτων όπως Χειροτεχνία, Ζωγραφική/Αγιογραφία, Αγγειοπλαστική, Πλαστελίνη, Ζωγραφική Προσώπου, Καλαθόσφαιρα από τους Peace Players – Cyprus , Ξιφασκία (ICAS), πρωτότυπα παιγνίδια και κατασκευές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα υπάρχει επίσης γωνιά δραστηριοτήτων του Ανοικτού Σχολείου, η οποία περιλαμβάνει τους Μικρούς Μάγειρες εν δράση, Εκπαιδευτική Ρομποτική – Τα πρώτα βήματα με Lego We Do καθώς και γωνιά της Κοινοτικής Αστυνομίας-Παρατηρητή της Γειτονιάς για ενημέρωση των παιδιών και θα τους προσφερθούν αναμνηστικά δωράκια».

Ακόμα θα συμμετέχει ο «Πολιτιστικός Όμιλος Απόπλους Φρενάρους» με Τμήματα Ρομποτικής που θα παρουσιάσουν Next Spin Art, Encino ERP Pro programming, Meet Edison Sumo Wrestling & Barcode Programming, Next race car και Pre boot car, ενώ θα λάβουν μέρος και οι Peace Players – Cyprus (PRI-CY).

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα όμορφο απόγευμα με τις αγαπημένες Μασκότ από την ομάδα «Πολύχρωμη Διασκέδαση», με τις Μασκότ Μirror People, Mirror Unicorns και Polar Bear και με τις Μαζορέτες της Αιμιλίας Σαλούτα (Coach-Choreographer της Εθνικής Ομάδας Κύπρου).

Σε όλα τα παιδιά θα προσφέρεται δωρεάν παγωτό από την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας Π.Ο.Π.Ο, ενώ στο Φεστιβάλ θα λειτουργεί και έκθεση βιβλίου, περίπτερο με φαγητά και αναμνηστικά δώρα, ενώ τα κέρδη θα διατεθούν για τις ανάγκες των σχολείων της Αγίας Νάπας.