Πραγματοποιείται από τις 21 – 31 Μαρτίου το Street Art International Festival του Δήμου Αγίας Νάπας.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «στα πλαίσια της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής εμπειρίας του επισκέπτη, η Αγία Νάπα διοργανώνει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης του Δρόμου (Street Art Festival and 3D Street art) από τις 21 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019».

Προστίθεται ότι «η Street Art, γνωστή και ως Τέχνη του Δρόμου, θα αναπτυχθεί σε δημόσιους χώρους και θα περιλαμβάνει ποικιλία μορφών και τεχνικών, που σήμερα είναι από τους πιο διαδεδομένους τρόπους έκφρασης των νέων καλλιτεχνών. Οι καλλιτέχνες θα εργαστούν σε εγκαταλειμμένα κτίρια και εξωτερικές επιφάνειες που θα διατεθούν από τον Δήμο Αγίας Νάπας, ενώ τα υλικά εργασίας και το κόστος φιλοξενίας για καλλιτέχνες από το εξωτερικό θα καλυφθούν από τον Δήμο Αγίας Νάπας και χορηγούς».

Αναφέρεται ακόμα ότι «η Street Art θα περιλαμβάνει wheatpasting, stickerbombing, stencilgraffiti, posterart, υπαίθριες προβολές και εγκαταστάσεις, χρήση μικτών τεχνικών, παραποίηση οδικών σημάτων και άλλα. Τα έργα θα φτιάχνονται ελεύθερα στους δρόμους της Αγίας Νάπας και θα είναι ανοιχτά στην θέα όλων των επισκεπτών”.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν παγκοσμίως αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από Κύπρο και εξωτερικό όπως “Paparazzi από Κύπρο, οι Host Doss από την Βενεζουέλα, οι Stenographia Team και Rustam Cubic από τη Ρωσία, ο Dan από το Ηνωμένο Βασίλειο, Edmon, Opsis, DonDante, Kasia, Steven, Eli, Devavry, Zhokhov από την Κύπρο και άλλοι. Την καλλιτεχνική επιμέλεια των έργων θα έχει το Paparazzi Art Studio».

Σημειώνεται ότι «με επίκεντρο τη νεανικότητα και την ελευθερία έκφρασης, η Αγία Νάπα θα γεμίσει χρώμα και θα αποτελέσει ένα εκκολαπτήριο ιδεών και τόπο κοινωνικών-καλλιτεχνικών ζυμώσεων, καλλιεργώντας την εξέλιξη του graffiti δίνοντας τον παλμό της τέχνης του δρόμου».