Η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου μετατρέπεται στη σκηνή του «FANEROMENI19»
Χορός, μουσική, θέατρο συνθέτουν για άλλη μια χρονιά το φεστιβάλ τεχνών «FANEROMENI19». Κύπριοι και ξένοι καλλιτέχνες, μόνοι ή σε συνεργασίες, καταφτάνουν στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου για ένα καλοκαίρι γεμάτο πρωτότυπες παραστάσεις.

Μια αυλή, στο κέντρο της ιστορικής πρωτεύουσας, που φιλοξένησε και θα συνεχίζει να φιλοξενεί εκατοντάδες εκδηλώσεις. Μια αυλή για τις ζεστές θερινές νύχτες σκεπασμένη από τον έναστρο ουρανό που δίνει στέγη σε όσους επιζητούν κάτι διαφορετικό. Μια αυλή που θα μας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, όταν οι κάτοικοι της πόλης μαζεύονταν για να εκτιμήσουν μαζί τις τέχνες και να ξεφύγουν από την πεζή καθημερινότητα.

Το πάντρεμα του παλιού με το καινούργιο, του παραδοσιακού με το σύγχρονο, του ντόπιου και του αλλότριου είναι χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου. Το φεστιβάλ τεχνών «Φανερωμένη» συνεχίζει να εκφράζει τα διττά αυτά σχήματα το 2019. Απολαύστε βραδιές γεμάτες έντονα, ανάμεικτα συναισθήματα και διασκέδαση.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ιστορική μουσική διαδρομή, ένα βράδυ γεμάτο urban dance και κωμωδία, νύχτες όπου η τεχνολογία συναντά τη μουσική, το θέατρο γίνεται ένα με το παιχνίδι, αυστριακά έγχορδα ενώνουν δυνάμεις με ένα Κύπριο πιανίστα, και ένας αγγλικός μύθος παίρνει ζωή μέσα από το θέατρο. Νέοι αλλά και καταξιωμένοι καλλιτέχνες απαρτίζουν το «FANEROMENI19» δίνοντας ζωή στην παλιά Λευκωσία, τα βράδια του καλοκαιριού.

Από τις 27 Ιουνίου 2019, μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, κάθε Πέμπτη, στις 21.00, στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, απολαμβάνουμε συναυλίες, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας.

Αναλυτικό πρόγραμμα «FANEROMENI19»
• Πέμπτη, 27 Ιουνίου: Audiovisual Performance / “Go back to hiding in the shadows” από τους Pandelis Diamantides και Mathieu Le Sourd
• Πέμπτη, 4 Ιουλίου: Κλασική Ορχήστρα, Music String Quartet / “Summer Serenade” σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας με τους Luka Kusztrich, Lara Kusztrich, Clara Schwaiger, Benedikt Sinko, και Nicolas Costantinou
• Πέμπτη, 11 Ιουλίου: Σινεμά / Sing (2016) σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου
• Πέμπτη, 18 Ιουλίου: Σινεμά / Johnny English Strikes Again (2018) σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου
• Πέμπτη, 25 Ιουλίου: Θέατρο – Μουσική – Χορός / «πατρίdes(h)» από την Ομάδα Λουμπάγκο (Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Τζούλη Γρηγορίου, Εύα Καλομοίρη, Βασίλης Χαραλάμπους και Γιώργος Κυριάκου)
• Πέμπτη, 1 Αυγούστου: Σινεμά / Mamma Mia! Here We Go Again (2018) σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου
• Πέμπτη, 29 Αυγούστου: Σινεμά / Mary Poppins Returns (2018) σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου
• Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου: Μουσική τζαζ / «Ο Λόγος της τζαζ» από την Jazzologia (18-μελής τζαζ ορχήστρα)
• Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου: Comedy, Uban Dance, Varieté / “Urban Styles” σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γερμανίας από τους Funky Monkeys (θα συνοδεύονται από την κυπριακή μπάντα Drumble Beats)
• Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου: Interdisciplinary performance / “Win – Win Situation” από την Thread Ensemble (Άντρια Νικοδήμου, Rachel Panitch και Abigale Reisman)

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Ώρα: όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00
Για πληροφορίες: 22128157