Η εκστρατεία #EUandME συνεργάζεται φέτος με το φεστιβάλ Φέγγαρος για να προβάλει τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με όλα όσα αγαπούν με πάθος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η καμπάνια #EUandME είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Φεστιβάλ Φέγγαρος, που επανέρχεται για ένατη χρονιά και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο γραφικό χωριό Κάτω Δρυς στην περιοχή Λάρνακας, από τις 1-3 Αυγούστου.

Με την ευκαιρία, όπως αναφέρεται, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο διοργανώνει διαγωνισμό στο Facebook, με βραβείο πέντε διπλές προσκλήσεις για το Φεστιβάλ. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, καλούνται να παρακολουθήσουν και να σχολιάσουν μια επιλογή ταινιών μικρού μήκους που εντάσσονται στην καμπάνια #EUandME. Οι πέντε νικητές θα ανακοινωθούν μετά από κλήρωση στις 24 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ είναι μια εξερεύνηση των τοπικών ταλέντων και προβάλλει μια σειρά από νέα συγκροτήματα και τραγουδοποιούς που παρουσιάζουν την πιο σύγχρονη και πιο συναρπαστική μουσική από τη Μεσόγειο και όχι μόνο.

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν τρεις μουσικές σκηνές που θα φιλοξενήσουν περισσότερες από 40 συναυλίες, μερικούς γνωστούς αλλά και νέους καλλιτέχνες που ξεχώρισαν. Θα είναι «μια αξέχαστη μουσική εμπειρία». Το Φεστιβάλ παρουσιάζει μουσική τόσο από τη Δύση όσο κι από άλλα μέρη του κόσμου, όπως σύγχρονο pop και rock, λαϊκή μουσική, χορευτική μουσική και hip hop.

Στο φετινό φεστιβάλ, προστίθεται στην ανακοίνωση, κεντρική θέση έχουν πρωτοποριακά συγκροτήματα του ρεύματος που είναι γνωστό ως «Ελληνική Ροκ Επανάσταση», όπως οι Planet of Zeus, μαζί με τους Thrax Punks και τους Balothizer, που συνδυάζουν την παράδοση με έναν σύγχρονο ήχο, καθώς και τον πρωτοπόρο Κύπριο ράππερ JUΛIO, στην πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ.

Στη δεύτερη μέρα, έχουμε καλλιτέχνες που πειραματίζονται με τη σύγχρονη ποπ, όπως η Μαρίνα Satti & Fones, στο κεντρικό σποτ της βραδιάς, να αναδεικνύουν ένα μείγμα παραδοσιακών μεσογειακών, βαλκανικών και μεσανατολίτικων στοιχείων με pop και hip-hop. Ανάμεσα σε άλλες παρουσίες, η καλλιτέχνης φολκ Nalyssa Green που συνδυάζει στοιχεία synth pop και ψυχεδελικά στοιχεία, καθώς και ένα νέο ηλεκτρονικό project indie με τη συνεργασία του Νικόλα Μεταξά και των GHSTWRLD που ονομάζεται METAXAS x GHSTWRLD. Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ θα εμφανισθεί ο τραγουδοποιός pop-rock μπαλάντας Φοίβος Δεληβοριάς.

Άλλες σημαντικές παρουσίες είναι η δυναμική Vasiliki and the Amalgamation (με την χορωδία Amalgamation η οποία έχει συγκινήσει ακροατήρια σε όλο τον κόσμο με τις acapella εκτελέσεις παραδοσιακών τραγουδιών), το τρίο tropical psych punk freakout τρίο Fumaça Preta και η τραγουδίστρια dream pop Eleni Era, καταλήγει η ανακοίνωση.