Το Κοινοτικό Συμβούλιο Τριών Ελιών Νότιας Μαραθάσας διοργανώνει τη “Γιορτή του Κεραζιού” την 1η Ιουνίου 2019, η ώρα 16:00 στην αυλή του παλιού σχολείου.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενισχύσει την προσπάθεια αναβίωσης της κοινότητας, τιμώντας παράλληλα την ιστορική καλλιέργεια του κερασιού και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της κοινότητας και στη διαμόρφωση του τοπίου της.

Στα πλαίσια της γιορτής θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια αγορά με παραδοσιακά προϊόντα, χειροτεχνίες και άλλες δημιουργίες. Ακολούθως, θα διοργανωθεί κινητικό εργαστήρι (cherry safari) για μικρούς και μεγάλους. Στη συνέχεια θα υπάρχει παραδοσιακή μουσική και χορός ενώ η γιορτή θα ολοκληρωθεί με μουσική βραδιά.

Μια βδομάδα αργότερα, το Σαββατοκυρίακο 8-9 Ιουνίου ο Πεδουλάς διοργανώνει το δικό του 3ο Φεστιβάλ Κερασιού. Φέτος το Φεστιβάλ Κερασιού διοργανώνουν το «Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά» και ο «Σύνδεσμος Απόδημων Και Φίλων Πεδουλά».

Οι Επισκέπτες του Πεδουλά θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν πολλές ποικιλίες κερασιού. Επίσης να θαυμάσουν τις εκθέσεις αγροτικών προϊόντων, να δουν το περίπτερο Λαϊκής Τέχνης και να διασκεδάσουν με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ακόμα, θα υπάρχει περιήγηση στο μονοπάτι της φύσης με τις κερασοφυτείες.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή.