Όποιος δεν την άκουσε να τραγουδά δεν μπορεί να καταλάβει το συναπάντημα της προσωπικότητας, της φωνής, του πάθους και της έντασης μέσα από τον ήχο που βγαίνει από πολύ πιο μέσα από τις φωνητικές της χορδές!

Πάμε λοιπόν να την γνωρίσουμε αφού είναι μία από τις πιο «active» προσωπικότητες στον χώρο της και επειδή συνδράμει με την παρουσία της στην ανάπτυξη της μουσικής κουλτούρας του τόπου μας!

«Τα μουσικά αυτά ταξίδια γίνονται στον εσωτερικό μας κόσμο»

H Άντρια γεννήθηκε στη Λεμεσό και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική, συγκεκριμένα με το πιάνο και την κιθάρα. Η μουσική ήταν μονόδρομος για εκείνη έτσι χωρίς σκέψη έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό. Η ίδια τολμά να πει πως είναι η προσωποποίηση της φράσης “κάνω το πάθος μου επάγγελμα”. Τα τελευταία 7 χρόνια διδάσκει μουσική και ασχολείται επαγγελματικά με τη σύνθεση και το τραγούδι.

 

Από πότε ασχολείσαι με τη μουσική και πως προέκυψε η ενασχόληση σου με αυτήν;

Η μουσική ήταν ανέκαθεν το μεγάλο μου πάθος. Η ενασχόληση μου προέκυψε με τον πιο φυσιολογικό τρόπο όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις που οι γονείς βλέπουν μια κλίση στο παιδί τους, δηλαδή ιδιαίτερα μαθήματα μουσικού οργάνου και πάει λέγοντας.

Ποια είναι η καθημερινότητα της Άντριας;

Η καθημερινότητα μου περνά διάφορες φάσεις. Πάντα είναι έντονη όμως πάει ανάλογα με την περίοδο. Τον τελευταίο καιρό προσπαθούσα να ολοκληρώσω το διδακτορικό μου δίπλωμα, έτσι η καθημερινότητα μου κινούνταν γύρω από το διάβασμα και τη διδασκαλία ως επί το πλείστον. Σε πιο χαλαρές περιόδους περνώ αρκετό χρόνο συνθέτοντας μουσική και σε πρόβες για συναυλίες.

«Η ενασχόληση με τη μουσική σε μεγαλύτερη ηλικία γίνεται με μεγαλύτερη αυτογνωσία, επίγνωση, πάθος και μεράκι»

Τι είδους μουσική σου αρέσει να τραγουδάς;

Τραγουδάω ότι “γουστάρω”. Ότι μιλάει στην ψυχή μου.

Τι ρόλο παίζει η μουσική παιδεία στην ζωή του ανθρώπου;
Η μουσική είναι μια δραστηριότητα η οποία προσφέρει ευχαρίστηση και ξεκούραση από τους ρυθμούς της καθημερινότητας. Επίσης θεωρώ πως μπορεί σε μεγάλο βαθμό να διαπλάσει τον χαρακτήρα και το ήθος του κάθε ανθρώπου. Θα την παρομοίαζα με τα ταξίδια. Μόνο που τα μουσικά αυτά ταξίδια γίνονται στον εσωτερικό μας κόσμο. Γενικά η παιδεία σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης, εξημερώνει το ανθρώπινο πνεύμα και διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του ανθρώπου.

Υπάρχει ηλικία στην μουσική εκπαίδευση;

Από την εμπειρία μου στη μουσική εκπαίδευση μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν υπάρχει ηλικία σε αυτό το κομμάτι. Η μουσική θεωρώ είναι μια μορφή έκφρασης η όποια δεν μπορεί να μπει σε χρονικά καλούπια κ ηλικιακά πλαίσια. Αντιθέτως θα έλεγα πως η ενασχόληση με τη μουσική σε μεγαλύτερη ηλικία γίνεται με μεγαλύτερη αυτογνωσία, επίγνωση, πάθος και μεράκι παρά σε κάποιο παιδί μικρής ηλικίας που ίσως να έρθει μετά από παρότρυνση των γονιών του.

 

Ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα σου ως μουσικός μέχρι σήμερα;

Δεν μπορώ να προσδιορίσω μόνο μια. Στις σημαντικότερες μου όμως συγκαταλέγονται η συνεργασία μου ως σολίστ με το Διονύση Σαββόπουλο και το φωνητικό σύνολο “Διάσταση” στις πρόσφατες συναυλίες του στην Κύπρο, όπως και με τον Κύπριο σύνθετη Κώστα Κακογιάννη στις συναυλίες του σε Κύπρο και Αθήνα. Επίσης αναμφίβολα η προσεχής απόκτηση του διδακτορικού μου διπλώματος στη σύνθεση.

«Είμαι σε μια καλή φάση να δουλέψω σε κάτι πρωτότυπο δικό μου»

Πολλοί νεαροί ταλαντούχοι τραγουδιστές πληρώνονται ελάχιστα για τις υπηρεσίες που παρέχουν, και αντίθετα, πολλές άλλες τέχνες χρυσοπληρώνονται στις ίδιες συνθήκες. Γιατί κατά τη γνώμη σου συμβαίνει αυτό;

Δυστυχώς με τη μουσική είναι λίγο αλλιώς τα πράγματα. Πλέον οι ιδιοκτήτες χώρων που φιλοξενούν μουσικούς έχουν ως πρωταρχικό τους κριτήριο το όσο το δυνατόν χαμηλότερο μισθό, αντί την ποιότητα του καλλιτέχνη. Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις. Πολλοί μουσικοί δέχονται να παίξουν και με λίγα χρήματα απλά για να μην χαθεί η δουλειά. Από την άλλη, υπάρχουν μουσικοί που ασχολούνται με αυτό σαν χόμπι έτσι συμβιβάζονται στην τιμή.

Πως βλέπεις την Άντρια σε 10 χρόνια από σήμερα;

Η Άντρια σε 10 χρόνια από σήμερα θα συνεχίσει να κάνει αυτό για το οποίο γεννήθηκε. Θα τραγουδά και θα συνθέτει .

Ποιοι οι επόμενοι σου στόχοι;

Στα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα είναι η ηχογράφηση δικών μου κομματιών. Έχω ασχοληθεί κατά καιρούς με διασκευές γνωστών κομματιών και πιστεύω πως μέσα μου είμαι σε μια καλή φάση να δουλέψω σε κάτι πρωτότυπο δικό μου.

“Κάνω το πάθος μου επάγγελμα”

Που μπορούμε να σε απολαύσουμε live;

Στο υπέροχο Cellar 27 στη Λευκωσία κάποιες Παρασκευές και κάποια Σάββατα του μήνα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εμφανίσεις μου μπορείτε να βρείτε στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook Andria Souroulla Theodorou – ASour –