Τον προσεχή Μάιο το Δημοτικό Θέατρο θα παραδοθεί προς χρήση, σύμφωνα με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου η οποία ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο χώρο, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζιη.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η κ. Αναστασιάδου εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πορεία των εργασιών και για το γεγονός ότι το Δημοτικό Θέατρο θα παραδοθεί προς χρήση τον προσεχή Μάιο. Σημείωσε δε πως το Δημοτικό Θέατρο έχει διαμορφωθεί σε ένα σύγχρονο θέατρο, με μεγαλύτερη αμφιθεατρική κλίση, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 1000 θεατές.

Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι το Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, θα αποτελέσει σημείο πολιτιστικής αναφοράς για τη Λευκωσία και την Κύπρο γενικότερα.

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Γιωρκάτζιης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Υπουργό Μεταφορών, τον Γ.Δ του Υπουργείου και τους Λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων, για τη συμβολή τους στην αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.

«Το έργο βαίνει προς ολοκλήρωση και ακόμα ένα παζλ της πολιτιστικής υποδομής του Δήμου Λευκωσίας μπαίνει στη θέση το», συμπλήρωσε ο κ. Γιωρκάτζιης.

Το κόστος του συμβολαίου για την αποκατάσταση είναι €8.7 εκ., ενώ το έργο αναμένεται να παραδοθεί χωρίς ουσιαστική απόκλιση από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.