Το γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς από τους Eurotoques ξεκινάει την Παρασκευή 19 Απριλίου και κρύβει πολλές εκπλήξεις!

Τον δεύτερο παγκύπριο γαστρονομικό διαγωνισμό στον οποίο θα λάβουν μέρος μαθητές και φοιτητές διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων και Γαστρονόμων Κύπρου.

 

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα το τριήμερο 19 – 21 Απριλίου, στο Κτήμα Ελαιόκηποι στο Τσέρι. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδειχθούν νέα ταλέντα στις μαγειρικές τέχνες. Ήδη έχει υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό τόσο από μαθητές όσο και από φοιτητές γεγονός που εξασφαλίζει την επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

 

Ξεχωριστή νότα στο φετινό διαγωνισμό θα δώσει η ειδική κατηγορία που έχει δημιουργηθεί και την οποία θα αποτελούν ηθοποιοί της ταινίας «Βουράτε Γειτόνοι», καθώς και παρουσιαστές. Η ειδική αυτή κατηγορία θα διαγωνιστεί την Κυριακή 21 Απριλίου. Μαζί τους, το αγαπημένο σε όλους γαλατάκι της Χαραλαμπίδης Κρίστης, που κυκλοφορεί σε συλλεκτική συσκευασία όπου απεικονίζονται οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Βουράτε Γειτόνοι» και η οποία εξαντλείται τις επόμενες μέρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των 45 χρόνων του, το γαλατάκι εικονογραφεί τις συσκευασίες του με στοιχεία πέρα των εταιρικών και αυτό γίνεται για να συμβάλλει μέσα από τις πωλήσεις του, στη δράση της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ «Ανθρώπινες Γειτονιές».

Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί και live link με το Ρίκκο και την Αλεξία του ραδιοφωνικού σταθμού Zenith FM.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να επιδείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες σε καθεστώς “mystery box”, δηλαδή δεν θα γνωρίζουν από πριν τα υλικά που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Οι κατηγορίες που έχουν δημιουργηθεί για τους διαγωνιζόμενους είναι για μαγείρεμα (α) κρέατος, (β) πουλερικών και (γ) επιδόρπιου.

Θα υπάρξουν βραβεία για: 1. Student chef of the year. 2. Junior chef of the year. 3. Young chef of the year.

Η αξιόλογη αυτή ομάδα του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων και Γαστρονόμων Κύπρου διοργανώνει σεμινάρια, εκδηλώσεις, φιλανθρωπικά δείπνα και πολλές άλλες δραστηριότητες δημιουργώντας έτσι μία από τις πιο αξιοζήλευτες ομάδες νεαρών που αγαπούν και αναπτύσσουν την τέχνη τους.

Στρατηγικός Συνεργάτης του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου είναι η Εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης.
Η Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι η μεγαλύτερη και μακροβιότερη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου. Παραμένει ηγέτης στον τομέα παραγωγής και διανομής τροφίμων, προσφέροντας διαχρονικά και πάντα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και τεχνογνωσίας, προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, διατηρώντας την αυθεντικότητα των γεύσεων.

Αποτελεί μια από τις ισχυρές βιομηχανίες της χώρας, η οποία διακρίνεται και για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της, με το πρόγραμμα έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», να αγκαλιάζει ολόκληρη την Κύπρο, χαρίζοντας χιλιάδες παιδικά χαμόγελα.

Η ποιότητα Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, με την εταιρεία να δραστηριοποιείται εξαγωγικά σε περισσότερες από 32 χώρες, αποτελώντας τη μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της Κύπρου.

Το activecy, θα είναι κοντά στους Eurotoques μεταδίδοντας έτσι την δική τους ενέργεια μέσα από την δράση τους, αλλά και την θετική επίδραση που έχουν στους νέους που ακολουθούν το επάγγελμα του μάγειρα και αγαπούν την επιστήμη της μαγειρικής και γαστρονομίας.