Συγχαρητήρια έδωσε ο Δήμαρχος Αθηένου στους παραγωγούς του αθηενίτικου λοκουμιού του γάμου, οι οποίοι με την υψηλή ποιότητα παρασκευής κατάφεραν να εγγραφεί στον Εθνικό Κατάλογο της Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
 
Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι με την ευκαιρία της εγγραφής του συγκεκριμένου προϊόντος στον Εθνικό Κατάλογο, ο  Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, εκφράζει ευχαριστίες στην Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού  για την εγγραφή στον σχετικό Κατάλογο.
 
Επίσης εκφράζει τα συγχαρητήρια του «σε όλους τους παραγωγούς του αθηενίτικου λοκουμιού του γάμου για την άρτια παραγωγή και την ψηλή ποιότητα παρασκευής, που επέτρεψε στον Δήμο Αθηένου να το προτείνει για εγγραφή στον Εθνικό Κατάλογο της Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ταυτόχρονα συγχαίρει την Εφορο του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Νόνη Παπουή για την εξαιρετική ετοιμασία και υποβολή της αίτησης».
 
Ο κ. Καρελάς «διαβεβαιώνει τους Αθηενίτες ότι η υποβολή αιτήσεων για εγγραφή νέων στοιχείων στον Εθνικό Κατάλογο θα συνεχισθεί, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα στοιχεία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Αθηένου, καθώς και τα εξέχοντα αθηενίτικα προϊόντα, είναι πάρα πολλά».