Αν είστε λάτρεις της γνωστής σειράς Master Chef, τότε δεν πρέπει να στερήσετε την παρουσία σας έστω για κάποιες ώρες στο διήμερο που απομένει για την λήξη του δεύτερου Παγκύπριου γαστρονομικού διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε από την Παρασκευή 19 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 21 Απριλίου στο κτήμα Ελαιόκηποι στην Λευκωσία και είναι μία αξιοθαύμαστη διοργάνωση του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων και Γαστρονόμων Κύπρου.

Φθάνοντας λοιπόν στο κτήμα Ελαιόκηποι, ένα πραγματικό κτήμα αφού ακόμη και η τοποθεσία του είναι σε τοποθεσία που σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι σε κάποιο παραδοσιακό χωριό περιφραγμένο από πέτρα και άπλετο εξωτερικό χώρο. Μπαίνοντας λοιπόν από την μία από τις δύο εισόδους του κτήματος αντικρίσαμε ένα ελαιόδεντρο που φαίνεται να είναι εκεί από τον προηγούμενο αιώνα. Προχωρήσαμε ακλουθώντας τις μυρωδιές που μας είχαν σπάσει τη μύτη και φθάσαμε στον χώρο όπου πραγματικά ήταν στημένη μία γιορτή μαγειρικής και γαστρονομίας  παρατηρώντας την κάθε λεπτομέρεια τόσο στον χώρο όσο και στον τρόπο που γινόταν ο διαγωνισμός.

Τα μέλη της αξιότιμης κριτικής επιτροπής κρατούσε τις σημειώσεις της, κάνοντας παρατηρήσεις τόσο για την εμφάνιση του κάθε πιάτου ή γλυκού, όσο και για τις γεύσεις. Η ομάδα του συμβουλίου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Παντελής Σοφοκλέους επέβλεπαν την κατάσταση και ήταν πανέτοιμοι για κάθε επόμενο στάδιο.

Ο κυρίως χώρος του διαγωνισμού ήταν περίτεχνα στημένος μπροστά από την πισίνα του κτήματος περιβαλλόμενος από λογής προϊόντα μαγειρικής, διάφορα φαγώσιμα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και τις φωτογραφίες.

Οι διαγωνιζόμενοι ήταν πίσω από την υπαίθρια κουζίνα που δημιουργήθηκε για χάρη του διαγωνισμού, συγκεντρωμένοι στην διαδικασία παρασκευής των γαστρονομικών φαγητών. Η ατμόσφαιρα. οι μυρωδιές και τα υπέροχα πιάτα που ετοίμαζαν οι σεφ άνοιγαν την όρεξη στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι παρακολουθούσαν την όλη διαδικασία και αναμένοντας τον καθένα να δημιουργήσει εντός του χρονικού ορίου αποφεύγοντας λάθη και απροσεξίες αφού οι μετρ του είδους παρατηρούσαν την κάθε λεπτομέρεια.

Ο κήπος λίγο πιο πέρα από την γαστρονομική αυτή τελετή, ήταν διακοσμημένος με δύο τεράστια γαλατάκια Χαραλαμπίδης Κρίστης τα οποία έδιναν μια άλλη νότα στην μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Στρατηγικός Συνεργάτης του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου είναι η Εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης.
Η Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι η μεγαλύτερη και μακροβιότερη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου. Παραμένει ηγέτης στον τομέα παραγωγής και διανομής τροφίμων, προσφέροντας διαχρονικά και πάντα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και τεχνογνωσίας, προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, διατηρώντας την αυθεντικότητα των γεύσεων.

Αποτελεί μια από τις ισχυρές βιομηχανίες της χώρας, η οποία διακρίνεται και για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της, με το πρόγραμμα έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», να αγκαλιάζει ολόκληρη την Κύπρο, χαρίζοντας χιλιάδες παιδικά χαμόγελα.

Η ποιότητα Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, με την εταιρεία να δραστηριοποιείται εξαγωγικά σε περισσότερες από 32 χώρες, αποτελώντας τη μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της Κύπρου.

 

Μπορείτε να «γευτείτε» λίγο από την εμπειρία μας στον Δεύτερο Παγκύπριο Γαστρονομικό Διαγωνισμό του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων και Γαστρονόμων Κύπρου με μερικές φωτογραφίες από την πρώτη μέρα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα του συνδέσμου στο facebook, «Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων και Γαστρονόμων Κύπρου»

Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες δύο μέρες οι οποίες κρύβουν πολλές εκπλήξεις!

Η ομάδα του activecy, ως χορηγός επικοινωνίας έδωσε την παρουσία του στον χώρο και σας μεταφέρει ακριβώς την ατμόσφαιρα αφού κάθε active θέμα, κρύβει μια πραγματική εμπειρία!