Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Δεύτερος Παγκύπριος Γαστρονομικός Διαγωνισμός που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων και Γαστρονόμων Κύπρου.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε από την Παρασκευή 19 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στις 21 Απριλίου στο κτήμα Ελαιόκηποι στην Λευκωσία.

Οι μαθητές και οι φοιτητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην υπαίθρια κουζίνα που στήθηκε ειδικά για τον διαγωνισμό.

Μια πανδαισία χρωμάτων ήταν τα πιάτα που παρέλαυναν στην διαδρομή από την κουζίνα στον κήπο, μέχρι το τραπέζι της παρουσίασης και το δωμάτιο της κριτικής επιτροπής.

Οι διαγωνιζόμενοι αν και λίγο αγχωμένοι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στα χρονικά όρια του κάθε γύρου και να παραδώσουν τα πιάτα τους στην επιτροπή, άρτια διακοσμημένα, χρησιμοποιώντας τεχνικές  τόσο στην ετοιμασία των φαγητών, όσο και των γλυκών που πραγματικά εντυπωσίαζαν όσους έβλεπαν το τελικό αποτέλεσμα.

Όλη η γειτονιά στο κτήμα είχε μοσχοβολήσει με φρέσκα μπαχαρικά, συνοδευτικές σάλτσες και μυρωδιές από γλυκά και κρέμες.

Ενώ ο διαγωνισμός κυλούσε, μια τεράστια έκπληξη προκάλεσε τον ενθουσιασμό του κοινού και το κλίμα μετατράπηκε σε ένα μεγάλο πανηγύρι με τους διασημότερους Γείτονες που θα μπορούσαν συμμετέχουν στο παιχνίδι της Μαγειρικής!

Η πολυαγαπημένη ομάδα των ηθοποιών της ταινίας «Βουράτε Γειτόνοι» εμφανίστηκαν ξαφνικά στον χώρο φορώντας τις ποδιές της Μαγειρικής, κρατώντας ένα γαταλάκι Χαραλαμπίδης Κρίστης και έτοιμοι να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στην κουζίνα! Μαζί με την ομάδα των ηθοποιών έδειξε και τις δεξιότητες του ο αγαπητός δημοσιογράφος Νικήτας Κυριάκου, όπως και ο Γιώργος Τσιάκκας ο οποίος παρακολουθούσε τις επιδόσεις τους.

Ο Αρτεμάκης λοιπόν ο οποίος όπως μας είπε σπούδασε Μάγειρας και Ζαχαροπλαστική, κατείχε το αντικείμενο, η Ναστάζια η οποία έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και φυσικά ο «Κάττος» που όπως φαίνεται είναι μερακλής στην μαγειρική.

Ο  Σοφοκλής Κασκαούνιας, ο Δημήτρης Ξύστρας, η Χριστίνα Παυλίδου πραγματικά γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για δημιουργία συνεργάστηκαν με τους Αρχιμάγειρες και έφτιαξαν απίστευτα γεύματα!

Η όλη διοργάνωση έδωσε μια ξεχωριστή νότα στο φετινό διαγωνισμό αφού ήταν μια ειδική κατηγορία που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους ηθοποιούς της ταινίας «Βουράτε Γειτόνοι». Μαζί τους, το αγαπημένο σε όλους γαλατάκι της Χαραλαμπίδης Κρίστης, που κυκλοφορεί σε συλλεκτική συσκευασία όπου απεικονίζονται οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Βουράτε Γειτόνοι» και η οποία εξαντλείται τις επόμενες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των 45 χρόνων του, το γαλατάκι εικονογραφεί τις συσκευασίες του με στοιχεία πέρα των εταιρικών και αυτό γίνεται για να συμβάλλει μέσα από τις πωλήσεις του, στη δράση της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ «Ανθρώπινες Γειτονιές».

Σε όλη αυτή την γιορτή ήταν εκεί ο Ρίκκος Ιωάννου και η Αλεξία του ραδιοφωνικού σταθμού Zenith FM σε ένα απολαυστικό live link.

Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να επιδείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες σε καθεστώς “mystery box”, δηλαδή δεν θα γνώριζαν από πριν τα υλικά που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Οι κατηγορίες που δημιουργήθηκαν για τους διαγωνιζόμενους είναι για μαγείρεμα (α) κρέατος, (β) πουλερικών και (γ) επιδόρπιου.

Τα βραβεία που δόθηκαν ήταν τα εξής: 1. Student chef of the year. 2. Junior chef of the year. 3. Young chef of the year.

Εδώ να αναφέρουμε ότι στρατηγικός συνεργάτης του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου είναι η Εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι η μεγαλύτερη και μακροβιότερη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου. Παραμένει ηγέτης στον τομέα παραγωγής και διανομής τροφίμων, προσφέροντας διαχρονικά και πάντα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και τεχνογνωσίας, προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, διατηρώντας την αυθεντικότητα των γεύσεων.

Αποτελεί μια από τις ισχυρές βιομηχανίες της χώρας, η οποία διακρίνεται και για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της, με το πρόγραμμα έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», να αγκαλιάζει ολόκληρη την Κύπρο, χαρίζοντας χιλιάδες παιδικά χαμόγελα.

Η ποιότητα Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, με την εταιρεία να δραστηριοποιείται εξαγωγικά σε περισσότερες από 32 χώρες, αποτελώντας τη μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της Κύπρου.

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ετοιμάστηκε μια υπέρλαμπρη δεξίωση για τις βραβεύσεις όπου μαζεύτηκαν εκεί η ομάδα του Συνδέσμου των Αρχιμαγείρων, η κριτική επιτροπή, επίτιμοι καλεσμένοι, συνεργάτες και φίλοι. Η τελετή ολοκληρώθηκε με θερμά χειροκροτήματα, χαμόγελα και πυροτεχνήματα αφού βραβεύτηκαν αυτοί που έδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Αυτό που έμεινε σε εμάς που παρακολουθήσαμε την Διαγωνισμό είναι ότι με το να αγαπάς αυτό που κάνεις, μπορείς να το αναπτύξεις και να το μεγαλώσεις, με το να βρεις ανθρώπους να δημιουργείς μαζί τους και να φτιάχνεις ομάδες γίνονται ολόκληρα οράματα πραγματικότητα και τέλος με ένα γαλατάκι Χαραλαμπίδης μοιράζεις χαμόγελα στην κάθε ανθρώπινη γειτονιά.

Το activecy, ως χορηγός επικοινωνίας διοχέτευσε πραγματικά όλη την ενέργεια του σε αυτή την τεράστια διοργάνωση, όμως με ένα γαλατάκι Χαραλαμπίδης Κρίστης… είναι και πάλι έτοιμο για νέες δραστηριότητες και περιπέτειες!