Ο Γιώργος και Μελίνα Σαββίδη είναι ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών οι οποίοι ταξίδεψαν σε περίπου 40 χώρες κιόλας αν και είναι σε νεαρή ηλικία, και μάλιστα στις μισές από αυτές πήραν μαζί και τις δύο υπέροχες κόρες τους.

«Ζούµε το κάθε ταξίδι 3 φορές κι είναι και τις τρεις φορές το ίδιο µαγικό: πριν, κατά τη διάρκεια και µετά»

Αν δεν δείτε φανταστικές, οικογενειακές, ταξιδιωτικές φωτογραφίες δεν θα καταλάβετε γιατί το activecy, ήθελε να μάθει τα πάντα για αυτή την εξερευνητική ομάδα η οποία αποτελείται από 4 άτομα διαφορετικής ηλικίας, ίδιας κληρονομικότητας και πλέον κοινών εκπληκτικών και διαφορετικών εμπειριών στην κάθε γωνιά της γης. Ίσως να θέλαμε να κάνουμε ξεχωριστά στον καθένα ερωτήσεις, ίσως να θέλαμε και να μιλήσουμε μόνο με τις μικρές Μικαέλα και Θέα, όμως ας φτιάξουμε μια γενική εικόνα και τώρα που μας γνώρισαν θα μπορούμε να τους ενοχλούμε οικογενειακώς σε κάθε εξερεύνηση, ή και ποιος ξέρει να ταξιδέψουμε μια μέρα μαζί τους.

Από πού προέκυψε η αγάπη για τα ταξίδια και ποιο το προφίλ του ταξιδιώτη Γιώργου Σαββίδη;

Είχαμε το μικρόβιο … travelbug κι οι δύο από το παιδικά μας χρόνια. Οι γονείς μας είχαν κι οι ίδιοι αυτή την αγάπη για τα ταξίδια. Ταξίδευαν πάντα με τα παιδιά τους και τόλμησαν σε μια εποχή χωρίς το διαδίκτυο, στα τέλη της δεκαετίας του 80, να κάνουμε οικογενειακώς, ξεχωριστά βέβαια η κάθε οικογένεια, τον γύρο της Ευρώπης. Με το δικό μας λοιπόν δεξιοτίμονο αυτοκίνητο, το οποίο μεταφέραμε μέχρι το λιμάνι του Πειραιά με πλοίο, ξεκίνησε το ταξίδι. Με τέτοιες παιδικές εμπειρίες ήταν αναπόφευκτη η εξέλιξη.

Τα ταξίδια σας πώς θα τα ονοµάζατε;

Το ταξίδι για µας δεν µπορεί να περιγραφεί µε µια λέξη. Θα το ονοµάζαµε µια φωτογραφική περιπέτεια συλλογής εµπειριών ή ένα υπερεντατικό µάθηµα Γεωγραφίας και προσανατολισµού! Σίγουρα πάντως δεν το ονοµάζουµε ταξίδι ξεκούρασης. Κάθε ταξίδι περιλαµβάνει ένα εξαντλητικό πρόγραµµα (πολύ πρωινό ξύπνηµα, πολύωρες εξερευνήσεις, κλπ) που σίγουρα όµως µας αποζηµιώνει θετικά µε όλες αυτές τις εικόνες, τα χρώµατα, τις µυρωδιές, τις γεύσεις και τις εµπειρίες που συλλέγουµε κατά τη διάρκεια της µέρας. Έχουµε δοκιµάσει να εντάξουµε στο πρόγραµµα µας “ηλιοθεραπεία σε παραλία” ή “ξεκούραση στο ξενοδοχείο” αλλά το σταµατούσαµε νωρίς, αφού νιώθαµε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ότι κάτι συνέβαινε εκεί έξω κι εµείς χάναµε επεισόδια.

“Φωτογραφική περιπέτεια συλλογής εµπειριών ή ένα υπερεντατικό µάθηµα Γεωγραφίας και προσανατολισµού”

Οι προορισµοί που παρατηρούµε στο προφίλ σας στο ίνσταγκραµ gs.travel είναι όλοι ξεχωριστοί, µακρινοί και χρειάζονται σίγουρα οργάνωση και προγραµµατισµό! Μιλήστε µας λίγο για την προετοιµασία;

Οργανώνουµε πάντα µόνοι µας τα ταξίδια µας. Ζούµε το κάθε ταξίδι 3 φορές κι είναι και τις τρεις φορές το ίδιο µαγικό: πριν, κατά τη διάρκεια και µετά. Η προετοιµασία είναι εξίσου συναρπαστική µε το ίδιο το ταξίδι. Βρίσκουµε από πολύ νωρίς όλες τις πληροφορίες στο διαδίκτυο (κάποτε το “νωρίς” µπορεί να σηµαίνει και 15 µήνες προηγουµένως, όπως τότε που κλείσαµε µια κρουαζιέρα στην Καραϊβική) και σχεδιάζουµε ένα γεµάτο πρόγραµµα µε πολλές λεπτοµέρειες (δροµολόγια, εστιατόρια, δραστηριότητες µε συγκεκριµένες ώρες και προπληρωµένες κρατήσεις). Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού µας προσπαθούµε να βιώσουµε την κουλτούρα του κάθε τόπου και να γίνουµε ένα µε την καθηµερινότητα των ντόπιων. Με την επιστροφή µας στο σπίτι ξεκινά ένας τρίτος γύρος – ψηφιακού πλέον ταξιδιού – µέσα από τη δηµιουργία ψηφιακών φωτογραφικών άλµπουµ και µικρών ταινιών.

Ταξιδεύετε µε την οικογένεια σας! Πείτε µας την ταξιδιωτική οµάδα οικ. Σαββίδη και περιγράψτε µας λίγο την εµπειρία να ταξιδεύεις µε ολόκληρη την οικογένεια.

Ταξιδεύουµε κυρίως µε τα κορίτσια µας ή και µε άλλες φιλικές οικογένειες. Τα πρώτα ταξίδια των παιδιών έγιναν όταν ήταν δύο χρόνων (στη Μύκονο η Μικαέλα και στις Αυστριακές Άλπεις η Θέα). Όταν ταξιδεύεις µε παιδιά αυξάνεται και ο βαθµός δυσκολίας του ταξιδιού: περισσότερες αποσκευές, πλήρες φαρµακείο, πλαστικοποιηµένες καρτέλες µε τα τηλέφωνά µας στις τσέπες των κοριτσιών. Τώρα, βέβαια, έχουν µεγαλώσει και τα πράγµατα έχουν γίνει ευκολότερα. Ακολουθούν πλήρως το εξαντλητικό πρόγραµµα της µέρας και κάποια αποθέµατα γκρίνιας τα βγάζουν ευτυχώς αργά το βράδυ στο δωµάτιο του ξενοδοχείου.

“Προσπαθούµε να βιώσουµε την κουλτούρα του κάθε τόπου και να γίνουµε ένα µε την καθηµερινότητα των ντόπιων”

Πως προέκυψε ο λογαριασµός gs.travel στο ίνσταγκραµ, πώς απέκτησε τόσο µεγάλο κοινό και που στοχεύει ένας τόσο ελκυστικός λογαριασµός;

Ο λογαριασµός στο Instagram ξεκίνησε πολύ δειλά στην αρχή επειδή θέλαµε να έχουµε συγκεντρωµένες σε έναν χώρο τις ταξιδιωτικές µας φωτογραφίες. Τελικά αποδείχτηκε το µέσο που µπορεί να ταιριάξει τρία πράγµατα που αγαπάµε: να ταξιδεύουµε, ν’ αποτυπώνουµε τις στιγµές µε τον φωτογραφικό φακό και να µοιραζόµαστε τις εµπειρίες µας µε όλο τον κόσµο εκεί έξω. Μας αρέσει να δηµιουργούµε εικόνες από τους χώρους που επισκεπτόµαστε στο εξωτερικό αλλά και στην Κύπρο που ν΄αποτελούν έµπνευση και για άλλους που µοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα. Το ίδιο βέβαια εισπράττουµε κι εµείς από παρόµοιους λογαριασµούς άλλων ταξιδιωτών. Προς το παρόν, διασκεδάζουµε πολύ αυτή τη διαδικασία αν και παραδεχόµαστε ότι το Instagram, άλλαξε πολύ τον τρόπο µε τον οποίο ζούµε κάθε ταξίδι.

Ποια είναι 5 απαραίτητα πράγµατα που πρέπει να πάρετε µαζί σας για το κάθε ταξίδι ;

Θα σας πούµε 4 απαραίτητα πράγµατα που παίρνουµε µαζί µας κι ένα που φέρνουµε πίσω στο σπίτι. Μαζί µας έχουµε πάντα τον απαραίτητο φωτογραφικό εξοπλισµό, το κινητό µας µε ανανεωµένα όλα τα travel apps που χρησιµοποιούµε, πλαστικοποιηµένες καρτέλες µε το πρόγραµµα του ταξιδιού ανά ηµέρα και πλήρες φαρµακείο. Τα κορίτσια φέρνουν πίσω στο σπίτι ένα κουκλάκι σε µέγεθος παλάµης, σουβενίρ από κάθε πόλη που επισκέπτονται. Ήδη η συλλογή τους είναι πολύ πλούσια.

“Τα κορίτσια φέρνουν πίσω στο σπίτι ένα κουκλάκι σε µέγεθος παλάµης, σουβενίρ από κάθε πόλη που επισκέπτονται”

Ποια ανάµνηση από ταξίδι θα θέλατε να µοιραστείτε µε το activecy;

Πολύ δύσκολη ερώτηση! Με τυχαία σειρά θυµόµαστε την πρόταση γάµου στο Disneyland Paris κατά την αλλαγή του χρόνου το 2000, το κολύµπι µε άγρια σαλάχια στα νησιά Κέιµαν στην Καραϊβική, την ανανέωση όρκων δέκα χρόνων γάµου στο Las Vegas µε κουµπάρο τον Έλβις, τη διανυκτεύρευση σε δεντρόσπιτο στη Νορβηγία, τη µεταφόρφωση της Μελίνας σε geisha στο Κιότο της Ιαπωνίας, το whale watching στην Ισλανδία, το αίσθηµα να νιώθεις celebrity πάνω στο Σινικό Τείχος, όπου όλοι οι Κινέζοι ήθελαν να φωτογραφηθούν µαζί µας και περίµεναν στην ουρά γι’ αυτό. Είναι τόσες πολλές οι αναµνήσεις και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικές …

Τα ταξίδια, έχουν απίστευτα όµορφες στιγµές, όµως συχνά κρύβουν αναποδιές και αναπάντεχες καλές ή κακές εκπλήξεις! Έχετε κάποια να µας περιγράψετε;

Κάτι που θυµόµαστε έντονα είναι από το πρώτο ταξίδι της Μικαέλας στη Μύκονο, όταν ήταν 2 χρονών. Την τελευταία µέρα µας έκλεψαν τη φωτογραφική µηχανή. Αγοράσαµε αµέσως µια καινούρια και µέσα σε ένα απόγευµα επιστρέψαµε πίσω σε όλες τις τοποθεσίες που είχαµε επισκεφθεί και βγάλαµε ξανά τις ίδιες φωτογραφίες µε τις ίδιες πόζες και φυσικά µε τα ίδια ρούχα! Τώρα βέβαια το θυµόµαστε και γελάµε αλλά τότε ήταν αδιανόητο να επιστρέφαµε πίσω χωρίς φωτογραφίες από το πρώτο ταξίδι µε το παιδί µας.

Η γνωστή πόζα σου (κύριε Γιώργο) µε φόντο τον κάθε προορισµό γεµίζει ενέργεια τον κάθε θεατή! Πως προέκυψε; (yolo /jumping)

Ο πρώτος “πήδουλος” (έτσι τον αποκαλούν πλέον οι φίλοι µας) έγινε τυχαία στο Grand Canyon των ΗΠΑ το 2012. Δηµοσίευσα τότε τη φωτογραφία στο Facebook και δέχτηκε πολλά κολακευτικά σχόλια. Από τότε έγινε σήµα κατατεθέν που ταυτίζεται και µε το αγαπηµένο µας moto (YOLO: You Only Live Once). Από τότε κάνω τη συγκεκριµένη πόζα µπροστά από το χαρακτηριστικό αξιοθέατο του κάθε προορισµού. Σήµερα, µετά από κάθε ταξίδι, οι φίλοι µου περιµένουν τη δηµοσίευση αυτής της φωτογραφίας και ξεκινούν κάθε φορά µια σειρά από πειράγµατα σχετικά µε το ύψος του πηδήµατος ή τη γωνία ανοίγµατος των ποδιών κ.ο.κ.

“You Only Live Once”

Ποιος ήταν ο πιο ξεχωριστός και περίεργος προορισµός;

Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξουµε έναν συγκεκριµένο προορισµό, γιατί κάθε τόπος έχει τη δική του ξεχωριστή οµορφιά. Για τους λάτρεις της φύσης θα προτείναµε τη Νορβηγία και την Ισλανδία, γι’ αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν το παιδί µέσα τους τα θεµατικά πάρκα του Ορλάντο στη Φλώριδα της Αµερικής, για αυτούς που θέλουν να βιώσουν διαφορετικές πολιτισµικές εµπειρίες θα προτείναµε την Ιαπωνία…

Επόµενος Προορισµός ;

Κάντε follow το @gs.travel και θα µάθετε!

Η ομάδα του activecy ευχαριστεί την οικογένεια Σαββίδη για την σπουδαία αυτή συνέντευξη!

Ακολουθήστε το παράδειγμα και στείλτε μας τις δικές σας εμπειρίες από ταξίδια στο [email protected]!