Την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας, καλώντας τους πολίτες που χρησιμοποιούν τη Λεωφόρο Μακαρίου μόνο για διαμπερή κίνηση, να επιλέξουν άλλες διαδρομές για τις μετακινήσεις τους.

Σε ανακοίνωση ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι έχει κλείσει για τα τροχοφόρα οχήματα η πρόσβαση στη Λεωφόρο από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι τη συμβολή με τις οδούς Αφροδίτης – Στασάνδρου (κτήριο 360) και προσθέτει ότι κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών, η τροχαία κίνηση στη συμβολή της Λεωφόρου με Αφροδίτης και Στασάνδρου «λειτούργησε ικανοποιητικά».

Σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας, «παρατηρήθηκε κάποια καθυστέρηση της κυκλοφορίας στην οδό Κρήτης και στα Φώτα Γαβριηλίδη» και «καταβάλλονται προσπάθειες για καλύτερη διαχείρισή της με στόχο τον περιορισμό της ταλαιπωρίας του κοινού».

Όσον αφορά πολίτες που έχουν τη Μακαρίου ως προορισμό και θέλουν να επισκεφτούν καταστήματα ή και γραφεία της περιοχής, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι «μπορούν να συνεχίσουν να το πράττουν» και προσθέτει ότι όλοι οι χώροι στάθμευσης γύρω από τη Μακαρίου παραμένουν σε λειτουργία και προσβάσιμοι στο κοινό.

Αναφέρει επίσης ότι μέλη του προσωπικού του Δήμου σε συνεργασία με την Τροχαία Λευκωσίας βρίσκονται σε διάφορα κομβικά σημεία της περιοχής για να βοηθήσουν στη διαχείριση και ρύθμιση του κυκλοφοριακού.

Τέλος, ο Δήμος Λευκωσίας ευχαριστεί τόσο την Τροχαία Λευκωσίας και το προσωπικό της που ήταν σε κεντρικά σημεία της πόλης και βοήθησαν στη διαχείριση της κυκλοφορίας όσο και το προσωπικό του Τμήματος Δημοσιών Έργων για τη συμβολή του στη ρύθμιση των φώτων τροχαίας στην περιοχή.