Την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών ολοκλήρωσης του εμβληματικού έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας, αλλά και των εγκαταστάσεων της υπερσύγχρονης, «έξυπνης» μαρίνας που τέθηκε πρόσφατα σε πλήρη λειτουργία είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Υποδεχόμενοι τη δημοσιογραφική αποστολή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M. Makronisos Marina κ. Σταύρος Καραμοντάνης και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Χάρης Κουρέας, δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την πορεία εξέλιξης και αποπεράτωσης του έργου, που θα ολοκληρωθεί το 2023 και που περιλαμβάνει, εκτός της μαρίνας, 220 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα στους δύο εντυπωσιακούς πύργους με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, 35 πολυτελείς επαύλεις, καθώς και σειρά σύγχρονων καταστημάτων με ανέσεις και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό. «Με την ολοκλήρωση του έργου», είπε ο κ. Καραμοντάνης, «η Μαρίνα Αγίας Νάπας θα αποτελεί το στολίδι και τον απόλυτο ναυτικό προορισμό για ταξιδιώτες και σκάφη αναψυχής για όλη την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Παράλληλα, σημείωσε, «εκτός των εμπορικών καταστημάτων, καφέ, μπαρ και εστιατορίων, δημιουργείται η υποδομή για τη διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών εκδηλώσεων που θα απευθύνονται τόσο στους ενοίκους, όσο και στους επισκέπτες της Μαρίνας».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε σκάφη, και να ξεναγηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της μαρίνας που ξεκίνησε να προσφέρει και επίσημα τις υπηρεσίες της από την 1η Ιουνίου, ανάμεσα στα ήδη ελλιμενισμένα σκάφη, με αποκορύφωμα την επίσκεψη στο Control-Room όπου και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που ισχύουν στη διαχείριση εισόδου και εξόδου στη μαρίνα.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Μαρίνας Αγίας; Νάπας:

• Το έργο ακολουθεί κατά μεγάλο μέρος, το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Μετά την άρση των έκτακτων μέτρων, λόγω Covid-19, το εργοτάξιο από τις αρχές Μαΐου επανεκκίνησε σταδιακά και ο στόχος παραμένει, με την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων και χρήση της πλέον προηγμένης τεχνολογίας, να καλυφθούν οι όποιες καθυστερήσεις και το όλο έργο να παραδοθεί το 2023.
• Η μαρίνα διαθέτει χώρο για τον ελλιμενισμό και τη φύλαξη 600 σκαφών (σε θάλασσα και ξηρά). Πιο συγκεκριμένα, στον λιμενικό χώρο της μαρίνας θα φιλοξενούνται 360 σκάφη μήκους έως 85 μέτρων, στο Dry Stack θα φιλοξενούνται 160 σκάφη μήκους έως 10 μέτρων ενώ στον χώρο χερσαίας αποθήκευσης θα φιλοξενούνται ακόμη 80 σκάφη.
• Σε ότι αφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών της εμπορικής ζώνης, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του επόμενου έτους. Η περιοχή αυτή του έργου καλύπτει πέραν των 4000 τ.μ. με πρόβλεψη για εστιατόρια και καφετέριες, εμπορικά καταστήματα και χώρο στάθμευσης δυνατότητας πλέον των 550 θέσεων. Η Μαρίνα Αγίας Νάπας θα φιλοξενεί στους χώρους της το δικό της Event Center, Κατάστημα ναυτικού εξοπλισμού, χώρο εστίασης και ψυχαγωγίας πληρωμάτων, ενώ θα έχει δικό της Spa & Γυμναστήριο, Yacht Club και Beach Clubs.
• Στον τομέα της οικιστικής ανάπτυξης, οι εργασίες συνεχίζονται και αφορούν στην ανέγερση δύο εντυπωσιακών πύργων, ύψους πέραν των 100 μέτρων ο κάθε ένας και με σύνολο 220 ευρύχωρων και πολυτελών διαμερισμάτων με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα. Το έργο προσφέρει επίσης μια επιλογή από πολυτελείς επαύλεις 11 από αυτές στην Δυτική παραλία του έργου, 12 στη χερσόνησο της Μαρίνας και 12 στο τεχνητό νησί που κατασκευάστηκε, η κάθε μία εκ των οποίων προσφέρει άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού.

FACTS & FIGURES

Η Μαρίνα της Αγίας Νάπας είναι μια μικτού τύπου ανάπτυξη που συνδυάζει υποδομές οικιστικής, εμπορικής και ψυχαγωγικής χρήσης στην περιοχή της Αγίας Νάπας με πολυτελείς κατοικίες, παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για σκάφη, πλειάδα καταστημάτων και παραθαλάσσιων εστιατορίων καθώς και μια σειρά από προτάσεις ψυχαγωγίας.
Η μαρίνα προσφέρει μια επιλογή από πολυτελείς κατοικίες που έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για να προσφέρουν άνετη, ευρύχωρη μοντέρνα ζωή με απεριόριστη πανοραμική θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Αριθμός Πύργων:
• Δύο πύργοι, Ανατολικός και Δυτικός, ύψους άνω των 100 μέτρων.

Αριθμός Διαμερισμάτων:
• 220 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα, με πανοραμική θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα.
o East Tower: 95 διαμερίσματα.
o West Tower: 125 διαμερίσματα

Αριθμός Επαύλεων:
• 35 συνολικά
o 11 πολυτελείς παραθαλάσσιες επαύλεις, με απευθείας πρόσβαση στην παραλία και την θάλασσα.
o 12 επαύλεις στη χερσόνησο της Μαρίνας, με άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού.
o 12 επαύλεις στο τεχνητό νησί της Μαρίνας, η κάθε μια εκ των οποίων προσφέρει άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού.

Αριθμός θέσεων ελλιμενισμού:
Χώρος για τον ελλιμενισμό και τη φύλαξη 600 σκαφών (σε θάλασσα και ξηρά) όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σκάφη μήκους μέχρι και 85 μέτρων.
Πιο συγκεκριμένα:
• στον λιμενικό χώρο της μαρίνας θα φιλοξενούνται 360 σκάφη μήκους έως 85 μέτρων
• στο Dry Stack θα φιλοξενούνται 160 σκάφη μήκους έως 10 μέτρων.
• στο χώρο χερσαίας αποθήκευσης θα φιλοξενούνται ακόμη 80 σκάφη.

Εμπορική ζώνη:
• 4000+ τ.μ.
• 550+ θέσεις στάθμευσης
• Εστιατόρια
• Καφετερείες
• Εμπορικά καταστήματα
• Κατάστημα ναυτικού εξοπλισμού
• Χώρος εστίασης και ψυχαγωγίας πληρωμάτων
• Spa & Γυμναστήριο
• Yacht Club
• Beach Clubs
• Χώρος Υποδοχής σε 24ώρη βάση
• Ασφάλεια σε 24ώρη βάση

Έναρξη Εργασιών Κατασκευής:
30 Σεπτεμβρίου 2016

Ολοκλήρωση του Έργου:
2023

Κόστος Κατασκευής:
€300 εκατομμύρια

Αρχιτέκτονες του Έργου:
Masterplanners, Lead Architects and Marine Engineers
Η αμερικανική εταιρεία SmithGroupJJR (www.smithgroupjjr.com)

Local Architects
J+A Philippou, architects & engineers

Κατασκευαστική εταιρεία:
TERNA ΑΕ

Ηλεκτρολόγοι & Μηχανολόγοι Μηχανικοί:
Caramondani Bros

Structural Engineers:
Thornton Tomasetti