Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ο στόχος του Υφυπουργείου Ναυτιλίας αλλά και της Κύπρου γενικότερα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου και Ελλάδας. Μετά από διαβουλεύσεις που άρχισαν πριν από ένα χρόνο, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ έδωσε το πράσινο φως για την παροχή επιδότησης μεγίστου ύψους 6 εκ ευρώ ετησίως.

Αυτό ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική Διάσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, η απερχόμενη Υφυπουργός Ναυτιλίας και νυν Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νατάσα Πηλείδου.

Στόχος είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση να τεθεί σε λειτουργία το 2021.

Αναφερόμενη αρχικά για τα κύρια χαρακτηριστικά της Επιδοτούμενης Υπηρεσίας, η κ. Πηλείδου είπε πως εκτός από το ύψος των 6 εκ. ετησίως ως κρατική ενίσχυση, η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για τρία χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία.

Όσον αφορά στα Λιμάνια, θα είναι η Λεμεσός ή η Λάρνακα και ο Πειραιάς με δυνατότητα για ένα ενδιάμεσο σταθμό σε ένα λιμάνι ελληνικού νησιού καθοδόν προς Πειραιά.

Η συχνότητα του δρομολογίου θα είναι μια φορά την εβδομάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Μάιο με Σεπτέμβριο και μια φορά κάθε δύο εβδομάδες από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο.

Σε σχέση με τις προδιαγραφές του πλοίου, αυτό θα είναι επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, Ro-Pax, το οποίο θα πρέπει να φέρει σημαία ΕΕ/ΕΟΧ, η ηλικία του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 χρόνια και να είναι ενταγμένο με νηογνώμονα μέλος του IACS και αναγνωρισμένο από την ΕΕ.

Επίσης, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τουλάχιστον 200 επιβατών και να έχει καμπίνες για τουλάχιστον 140 άτομα αν η διάρκεια του ταξιδιού υπερβαίνει τις 16 ώρες. Επίσης, οι προσφοροδότες θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη διαθεσιμότητα εφεδρικού πλοίου σε περίπτωση που το κυρίως πλοίο καταστεί μη διαθέσιμο.

Σε σχέση με το πολύ σημαντικό ζήτημα του ύψους των κομίστρων, η κα. Πηλείδου ανέλυσε τα δεδομένα. Το μέγιστο ύψος κομίστρων, όπως είπε, θα είναι για μονή διαδρομή 50 ευρώ και με επιστροφή 80 ευρώ, ενώ με καμπίνα το κόμιστρο θα ανέρχεται στα 80 ευρώ για μονή διαδρομή και 120 με επιστροφή. Για παιδιά κάτω των 2 ετών θα είναι δωρεάν ενώ μειωμένα θα είναι τα κόμιστρα για παιδιά ως 12 χρόνων.

Τα ποσά αυτά είναι εξαιρουμένων των λιμενικών φόρων, όπως είπε η κ. Πηλείδου, η οποία απαντώντας αν αυτά θα επιφέρουν ένα επιπλέον κόστος 20 με 30 ευρώ, απάντησε λέγοντας πως οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικές και με βάση τους υπολογισμούς του Υφυπουργείου κάπου εκεί υπολογίζεται το επιπλέον κόστος. Όπως διευκρίνισε, ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφοροποιείται καθώς το λιμάνι του Πειραιά και της Λεμεσού και ενδεχομένως στο μέλλον και της Λάρνακας, το διαχειρίζονται ιδιώτες.

Σε σχέση με τη μεταφορά οχημάτων από τους επιβάτες, η κ. Πηλείδου είπε πως η μεταφορά οχημάτων μήκους μέχρι 5 μέτρα για τη μονή διαδρομή το μέγιστο κόμιστρο θα είναι 75 ευρώ και με επιστροφή 150 και για μεταφορά μοτοσυκλέτας θα είναι 50 ευρώ για μονή διαδρομή και 100 ευρώ με επιστροφή.

Ερωτηθείσα κατά πόσο μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός 2020, είπε πως είναι αρκετά απομακρυσμένη πιθανότητα όχι μόνο λόγω διαδικασιών, αλλά και λόγω κορωνοϊού υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τη λειτουργία των λιμανιών και την οικονομική θέση των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Πρόσθεσε πως πιο ρεαλιστική είναι η επανεκκίνηση της γραμμής να γίνει αρχές του 2021.