Η Γεωργία Μιχαήλ, κατάγεται από την πανέμορφη Λεμεσό και το τελευταίο διάστημα ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία. Τα πτυχία της είναι στα αντικείμενα των Παιδαγωγικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τα ταξίδια και η φωτογραφία είναι οι λατρείες της.

Στα 28 της χρόνια πλέον έχει επισκεφθεί 30 χώρες του κόσμου, σε 3 ηπείρους και «αμέτρητες» πόλεις και τοποθεσίες. Μεταξύ αυτών ξεχώρισε, όπως μας αναφέρει, τη Νορβηγία, την Ελβετία, τη Σλοβενία, την Ελλάδα, το Μαρόκο, της Ιορδανία, τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη, την Κροατία και τη Γεωργία οι οποίες πάντα θα έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της και στο μυαλό της . Έχει ζήσει στιγμές που θαύμασε τοπία απείρου φυσικού κάλλους, στιγμές δέους, αλλά και στιγμές πιο δύσκολες. Για τη Γεωργία όπως είπε χαρακτηριστικά

«Τα ταξίδια είναι ουσιαστικά η διαδρομή και όχι ο τελικός προορισμός. Είναι η εξερεύνηση του κόσμου που μας περιβάλλει, όπως επίσης είναι και η ανακάλυψη και το βίωμα πρωτόγνωρων συναισθημάτων αλλά και προσωπικών ορίων»

“Τα ταξίδια είναι η διαδρομή και όχι ο τελικός προορισμός”

Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα και να την υποδεχτούμε επίσημα στο activecy.com , αφού στην στήλη explore θα μπορεί να μοιράζεται μαζί μας εκπληκτικές φωτογραφίες, φανταστικές εξιστορήσεις και δραστηριότητες που μπορούμε να δοκιμάσουμε στις διάφορες τοποθεσίες.

Φωτογραφία από: Καταρράκτες Ouzoud, Μαρόκο

 

Από πού προέκυψε η αγάπη για τα ταξίδια και από πότε ξεκινήσατε να ταξιδεύετε;

Η αγάπη μου για τα ταξίδια υπήρχε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δηλαδή από πολύ μικρή ηλικία. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να είχα προσβληθεί από ταξιδιωτικό «μικρόβιο» κατά τη γέννησή μου. Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στην ηλικία των 6 μηνών και έκτοτε ταξίδευα με την οικογένεια μου αρχικά και στη συνέχεια όταν ενηλικιώθηκα είτε με παρέα, είτε μόνη. Σε κάθε περίπτωση, η μεγαλύτερη επιβράβευση και πολυτέλεια σε κάθε ταξίδι είναι το ότι σου δίνεται η ευκαιρία να βιώσεις εμπειρίες και καταστάσεις για πρώτη φορά και τίποτε δεν σου είναι τόσο οικείο ώστε να μπορείς να το προσπεράσεις δίχως κάποια αλλαγή στο μέσα σου.

Φωτογραφία από: Τέμενος Sheikh Zayed, Abu Dhabi, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τι είδους ταξίδια κάνετε;

Συνήθως τα ταξίδια που κάνω είναι εξερευνητικά με σκοπό την φωτογραφική αποτύπωσή τους , αλλά κυρίως για να αδράξω την ευκαιρία να βιώσω το αίσθημα της ευγνωμοσύνης για την ομορφιά της φύσης και του περιβάλλοντος. Είμαι φυσιολάτρης σε τεράστιο βαθμό, γι’ αυτό στα ταξίδια μου αναζητώ τη φύση και το μεγαλείο της πρωτίστως και ακολούθως ψάχνω να βρω εμπειρίες δράσης όπως ιππασία, βόλτα με καμήλα, εμπειρίες οδήγησης όπως με τετράτροχη μοτοσικλέτα ή οτιδήποτε άλλο ξεχωριστό μπορεί να βρω στο εκάστοτε μέρος που επισκέπτομαι.

«Η αγάπη μου για τα ταξίδια υπήρχε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου»

Ποια είναι τα 3 βασικά στάδια πριν από το κάθε ταξίδι;

Τα 3 βασικά στάδια πριν από κάθε ταξίδι μου είναι η επιλογή προορισμού, η εκτενής συλλογή πληροφοριών για το μέρος αυτό και η οργάνωση (εξασφάλιση κρατήσεων, εισιτηρίων κλπ και δημιουργία πλάνου-προγράμματος) και φυσικά τέλος η ετοιμασία της βαλίτσας και των χρειαζούμενων για το ταξίδι. Το πιο χρονοβόρο στάδιο είναι το στάδιο της οργάνωσης, διότι συνήθως το ψάχνω πολύ πριν κάνω τις επιλογές μου και να συνθέσω το πρόγραμμα. Ειδικά σε ό,τι αφορά στην διαμονή μου θέλω να έχω το καλύτερο δυνατό μέρος στην πιο προσιτή τιμή. Το πρώτο στάδιο που είναι η επιλογή προορισμού είναι το πιο ενδιαφέρον για μένα γιατί είτε θα επιλέξω κάποιο μέρος που ήθελα επί καιρό να το επισκεφθώ, είτε θα μπω στη διαδικασία αναζήτησης μέσω φωτογραφιών από άτομα που ακολουθώ στο Instagram και έχουν ήδη επισκεφτεί το μέρος. Το τρίτο στάδιο της ετοιμασίας της βαλίτσας είναι το πιο ενθουσιώδες, συγχρόνως όμως και λίγο αγχωτικό. Είμαι πλέον χρονικά πολύ κοντά στην αναχώρησή μου και ξέρω ότι πλησιάζουν έντονες στιγμές, ίσως όμως και απρόοπτα ή εκπλήξεις, ποτέ δεν ξέρεις τι έρχεται!

Φωτογραφία από: Kazbegi Mountain, Καύκασος, Γεωργία

Ποια αντικείμενα σε συνοδεύουν πάντοτε στα ταξίδια σου;

Αντικείμενα που με συνοδεύουν πάντα στα ταξίδια μου είναι σίγουρα οι φωτογραφικές μου μηχανές και το τηλέφωνό μου. Α ναι! Σε κάποιες χώρες είναι και το διαβατήριό μου, χωρίς αυτό δεν πας πουθενά. Επίσης σε κάθε ταξίδι επιλέγω να έχω βασικά είδη φαρμακείου μαζί μου για να νιώθω πιο ασφαλής. Αυτό είναι πολύ βασικό για ταξιδιώτες σαν εμένα που τις πλείστες φορές βρίσκομαι μακριά από φαρμακεία και υπηρεσίες τέτοιου τύπου στην ύπαιθρο.

«Αυτό που λατρεύω με την φωτογραφία είναι ότι μπορώ να «κλειδώνω» στιγμές και εικόνες»

Αγαπημένη στιγμή σε ταξίδι;

Έχω άπειρες αγαπημένες στιγμές μου από ταξίδια, θα απαντήσω λοιπόν με 3 αγαπημένες μου στιγμές. Η πρώτη είναι η περιήγησή μου στο διάσημο μνημείο της Πέτρας στην Ιορδανία και η κάλυψη 20 χιλιομέτρων με τα πόδια σε μια μέρα στην περιοχή αυτή. Αυτό είναι ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου, απίστευτης ομορφιάς και ιστορίας. Η δεύτερη αγαπημένη στιγμή είναι η εμπειρία οδήγησης με τετράτροχη σε έρημο στο Μαρόκο στην οποία πέρασα καταπληκτικά (εννοείται πως εγώ οδηγούσα). Η Τρίτη είναι όταν έζησα το απίστευτο αίσθημα ελευθερίας κρεμασμένη σε αυτοσχέδια κούνια σε φοίνικα στην Σρι Λάνκα.

«Στο χέρι μας είναι αν θα αναβάλουμε τη ζωή για αύριο, ή αν θα ζήσουμε το σήμερα»

Χειρότερη στιγμή σε ταξίδι;

Κάτι πραγματικά άσχημο δεν είχα ευτυχώς σε κανένα ταξίδι. Η χειρότερη στιγμή όμως σε ταξίδι θα μπορούσα να πω ότι είναι η κάθε φορά που αρρωσταίνω αρκετά, με αποτέλεσμα να μην έχω την δυνατότητα να τηρήσω το πρόγραμμα που έχω ορίσει εξαρχής. Ακόμα θυμάμαι όταν έχασα την ευκαιρία να διασχίσω το πιο ενδιαφέρον κομμάτι των Ελβετικών Άλπεων με το τραίνο Glacier Express λόγω γρίπης που με περιόρισε στο κρεβάτι στην πόλη Chur της Ελβετίας.

«Είμαι φυσιολάτρης σε τεράστιο βαθμό, γι’ αυτό στα ταξίδια μου αναζητώ τη φύση και το μεγαλείο της»

Ποιος ήταν ο προορισμός που είχατε λιγότερες προσδοκίες κι όμως μετά την επίσκεψη, σας εντυπωσίασε;

Ένας προορισμός ο οποίος με εξέπληξε ευχάριστα σε σχέση με τις προσδοκίες μου ήταν η Σρι Λάνκα. Όπως γνωρίζουμε όλοι, η χώρα αυτή είναι μια χώρα με χαμηλό βιοτικό επίπεδο. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι οι περισσότεροι έχουν απλά αυτή την εικόνα στο μυαλό τους και προτιμούν να επιλέξουν έναν πιο τουριστικό προορισμό για τις διακοπές τους όπως είναι η Ταϊλάνδη ή οι Μαλδίβες. Ωστόσο η χώρα αυτή τα έχει πολλά να δώσει στον ταξιδιώτη, από πανέμορφα καταπράσινα τοπία στην ενδοχώρα, μέχρι αμέτρητες τροπικές παραλίες και ζούγκλες. Οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ φιλικοί, ευγενικοί και φιλόξενοι. Το φαγητό είναι πεντανόστιμο. Επίσης με λίγα χρήματα μπορείς να διαμείνεις σε μοναδικά καταλύματα μέσα σε σκηνικό που θυμίζει παράδεισο. Να σημειώσω ότι αυτό το ταξίδι το έκανα με αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει ότι είχα την πολυτέλεια να δω πολλά μέρη και εικόνες και να σταματήσω όπου ήθελα στη διαδρομή. Με όλα τα παραπάνω η Σρι Λάνκα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.

« Στα μοναχικά ταξίδια έχεις άπλετο χρόνο να ηρεμήσεις και να τα βρεις με τον εαυτό σου»

Οι πηγές μας λένε ότι ταξιδεύεις συχνά μόνη! Πώς είναι να είσαι «μοναχικός ταξιδιώτης», ποια τα θετικά του να μην έχεις παρέα μαζί σε ταξίδι και πόσο ασφαλή είναι για ένα νεαρό κορίτσι κάτι τέτοιο;

Βεβαίως, συχνά ταξιδεύω μόνη! Είναι κάτι το οποίο προέκυψε τυχαία την πρώτη φορά, όχι από δική μου επιλογή δηλαδή, καθώς το άλλο άτομο που θα ταξίδευε μαζί μου ακύρωσε το ταξίδι του τελευταία στιγμή. Μόλις όμως το δοκίμασα μου άρεσε και πλέον απολαμβάνω τις στιγμές της «μοναχικής ταξιδιώτη». Το θετικό του να ταξιδεύεις μόνος/η είναι το γεγονός ότι επικεντρώνεσαι περισσότερο στο τι συμβαίνει ή υπάρχει γύρω σου που αυτό έχει ως επακόλουθο να σε βάζει στη διαδικασία ενός εσωτερικού διαλόγου και συνήθως συντελεί μια αλλαγή μέσα σου που είναι για καλό. Έχεις χρόνο να τα βρεις με τον εαυτό σου, έτσι τελικά χαλαρώνεις κι αφήνεσαι στη μαγεία της στιγμής. Επίσης το να ταξιδεύεις μόνος/η δεν σημαίνει ότι είσαι σαν ασκητής που βρίσκεται μόνος στην έρημο. Βρίσκει σχεδόν παντού την ευκαιρία για συναναστροφές εάν το επιθυμείς, ίσως όταν ταξιδεύεις μόνη είναι ακόμη ευκολότερο απ’ όταν έχεις μαζί σου παρέα. Σε ότι αφορά στην ασφάλεια τώρα, αυτό βεβαίως εξαρτάται μέχρι κάποιο βαθμό και από τον προορισμό, αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλεια μου την έχω εγώ. Έχω ταξιδέψει μόνη σε χώρα όπως είναι το Μαρόκο, χωρίς να αντιμετωπίσω οποιοδήποτε θέμα. Σε γενικές γραμμές εάν είσαι πρόθυμος/η να σεβαστείς την κουλτούρα και τους ανθρώπους της κάθε χώρας και έχεις πίστη στον εαυτό σου, μπορείς να ταξιδέψεις σχεδόν παντού άφοβα.

Φωτογραφία από: Palmeraie, Marrakech, Μαρόκο

Όπως παρατηρούμε στις φωτογραφίες σου κυριαρχούν τα έντονα χρώματα! Σε ποιο βαθμό προτίμησης είναι στην επιλογή σου να φωτογραφίζεις: φυσικά τοπία, ανθρώπους ή κτίρια;

Ναι όντως στις φωτογραφίες μου κυριαρχούν τα έντονα χρώματα. Αυτό ξέρετε, ίσως να δείχνει και στοιχεία του χαρακτήρα μου και τη στάση μου απέναντι στη ζωή. Δηλαδή πιστεύω πολύ ότι πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή που περνά όσο πιο «χρωματιστά» και «μελωδικά» γίνεται, γιατί ο χρόνος ούτε επιστρέφει πίσω, αλλά ούτε και μας χαρίζεται. Στο χέρι μας είναι όμως αν θα αναβάλουμε τη ζωή για αύριο, ή αν θα ζήσουμε το σήμερα. Εγώ επιλέγω να τη ζω σήμερα. Αυτό που λατρεύω με την φωτογραφία είναι ότι μπορώ να «κλειδώνω» στιγμές και εικόνες, σαν να σταματώ δηλαδή για λίγο το χρόνο και μετά το κλικ αυτές γίνονται αθάνατες. Στη σειρά προτίμησης μου για φωτογράφιση είναι τα φυσικά τοπία, μετά είναι οι άνθρωποι και τέλος τα κτίρια. Σαν δράση απολαμβάνω περισσότερο να φωτογραφίζω τοπία, όμως σαν αίσθημα μετά όταν θα κοιτώ τις φωτογραφίες, μου δίνει τεράστια χαρά να βλέπω μια πετυχημένη φωτογραφία ανθρώπου που έχω δημιουργήσει εγώ. Τα κτίρια, με μερικές μόνο εξαιρέσεις, δεν με συγκινούν ιδιαίτερα.

Σε ποιο μέρος του κόσμου βρίσκεσαι αυτό το διάστημα και γιατί;

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα πολύ αγαπημένο μου μέρος, στην πανέμορφη Σαντορίνη. Είναι η 4η φορά που την επισκέπτομαι κι όμως με εντυπωσιάζει κάθε μέρα σαν την πρώτη φορά που την αντίκρισα. Βρίσκομαι εδώ για κάποιες φωτογραφίσεις που έχω, αλλά και για να απολαύσω παράλληλα αυτό τον παράδεισο στην καλύτερή του εκδοχή. Τώρα την άνοιξη είναι πανέμορφα.

«Μου δίνει τεράστια χαρά να βλέπω μια πετυχημένη φωτογραφία ανθρώπου που έχω δημιουργήσει εγώ»

Αυτή λοιπόν είναι η Γεωργία! Μπορείτε να παρακολουθείτε τις διαδρομές της μέσα από τις φωτογραφίες της στο Instagram: georgias_wanderings  και να ταξιδεύεται μαζί της!

Εάν σας άρεσε η γνωριμία με τη Γεωργία, μπορείτε να στείλετε τη δική σας ιστορία με τις φωτογραφίες σας στο [email protected] και να μοιραστείτε τη δράση σας μαζί μας!

#activecy