Πέραν των δέκα χιλιάδων ατόμων συμμετείχαν το βράδυ του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα στο #BeActive Night.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η πολυπληθέστερη βραδινή αθλητική δράση της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Πέραν των 10,000 πολιτών και τουριστών είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια αθλητική πανδαισία, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 41 χώρες που συμμετέχουν στη μεγαλύτερη αθλητική Ευρωπαϊκή εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το #BeActive Night που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά γνώρισε τεράστια επιτυχία για τα δεδομένα της Κύπρου, τόσο για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών όσο και των πολλαπλών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν. Την εκδήλωση διοργάνωσε η SAS Sports σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας».

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας Ανδρέας Χριστοφόρου, «καλωσόρισε τους περισσότερους από 10 χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες που βρέθηκαν στην Πλατεία Ευρώπης και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα να φιλοξενεί η Λάρνακα μια τόσο μεγάλη και σημαντική πανευρωπαϊκή εκδήλωση όπως το #BeActive Night».

Ταυτόχρονα «υπογράμμισε τη σημασία του αθλητισμού ως κοινωνικό αγαθό, το οποίο θα πρέπει να τύχει κατάλληλης εκμετάλλευσης και αξιοποίησης για όφελος των πολιτών».

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δώρα Κυριάκου, μετέφερε στην εκδήλωση «τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, ο οποίος λόγω έκτακτης υποχρέωσης δεν κατάφερε να παρευρεθεί» και σημείωσε πως «το #BeActive Night αποτελεί την κορωνίδα και της φετινής διοργάνωσης, της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού».

Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση «πέρσι πήρε τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μια από τις καλύτερες» σημείωσε ότι «στα ίδια πετυχημένα επίπεδα είναι και η φετινή» και ανέφερε πως «η εκστρατεία δίνει πολλαπλές ευκαιρίες στους πολίτες να βρουν τον τρόπο άσκησης που τους ταιριάζει και να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού».

Η Κάλλη Χατζηιωσήφ, Δια Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού «ευχαρίστησε και συνεχάρη τους διοργανωτές και όλους τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης. Ταυτόχρονα εξέφρασε την ευχή όπως το μήνυμα της εκστρατείας συνεχιστεί και μετά την ολοκλήρωση της, καλώντας τους πολίτες να μην επιστρέψουν στην καθιστική ζωή αλλά να εντάξουν τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητα τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τις υπόλοιπες δράσεις που φιλοξενήθηκαν στην Πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες, η οποία διαμορφώθηκε σε ένα τεράστιο αθλητικό χωριό. Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αθλητικές επιδείξεις, αλλά και να γνωρίσουν αθλήματα όπως τροχοσανίδα, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, αναρρίχηση, πολεμικές τέχνες, ξιφασκία, καλαθόσφαιρα, αντισφαίριση και επιτραπέζια αντισφαίριση και άλλα».