Η Πάφος φιλοξενεί στις 21 Απριλίου το 2ο τρίαθλο Ocean Lava Paphos Cyprus, με συμμετέχοντες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Ο διεθνής αγώνας θα λάβει χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά στην παραλία των Δημοτικών Μπάνιων στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Κάτω Πάφου. Μια μέρα νωρίτερα θα λάβει χώρα το Ocean Lava Kids όπου θα διαγωνιστούν παιδιά ηλικίας 6-14 χρόνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το τρίαθλο της Πάφου διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2013, ενώ το 2018 μπήκε στη διεθνή σειρά αγώνων Ocean Lava Planet Series και είναι ένας από τους 14 αγώνες Ocean Lava που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη. Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα πέρσι, η διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει ένας ετήσιος θεσμός που θα αποτελεί πόλο έλξης για τους χιλιάδες λάτρεις του τριάθλου στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Το τρίαθλο, που από το 2000 συμπεριλαμβάνεται στα Ολυμπιακά αθλήματα, περιλαμβάνει τη συμμετοχή των αθλητών σε τρία αγωνίσματα: κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο. Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στο 2ο Οcean Lava Paphos Cyprus θα διαγωνιστούν στον αγώνα κολύμβησης στα 1,500 μέτρα, στην ποδηλασία στα 40χλμ ενώ στο τρέξιμο στα 10χλμ.

Όπως αναφέρεται, τα τελευταία χρόνια το τρίαθλο έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου και στην Κύπρο ενώ το ενδιαφέρον για συμμετοχή αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Το 2ο Ocean Lava Paphos Cyprus υπόσχεται να προσφέρει ακόμα μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν η Activate Cyprus και η Mokapot Productions.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Thanos Hotels, ο Δήμος Πάφου, το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Πάφου (Pafos Region), ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου, το 3D FTS, η Cyprus Active Life και το κατάστημα CYCLO.