Τον γύρο της Κύπρου σε ένα μήνα επιχειρεί να κάνει ο Αλέξης Σοφοκλέους

Την πορεία του, με στόχο να περπατήσει ολόκληρη την Κύπρο περιμετρικά συνεχίζει ο Αλέξης Σοφοκλέους.

Η πορεία του Αλέξη Σοφοκλέους ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου από την Ορόκλινη. Θα περπατήσει την Κύπρο περιμετρικά, διανύοντας μια απόσταση 700 χιλιομέτρων. Στόχος του, όπως δήλωσε είναι να περπατά κάθε μέρα περίπου 30 χιλιόμετρα, ώστε να μπορέσει να καλύψει αυτή την απόσταση σε τριάντα μέρες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, κατά την τελετή έναρξης της πεζοπορίας του, ο Αλέξης Σοφοκλέους, εξέφρασε την αισιοδοξία του και ανέφερε πως ο σκοπός του εγχειρήματός του, είναι η προώθηση και πρόληψη στα θέματα υγείας και ευδαιμονίας.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα όραμα, που είδα μια βραδιά του φθινοπώρου, ανέφερε συγκεκριμένα. Ότι περπατούσα έχοντας τη θάλασσα στα δεξιά μου. Το θεώρησα σαν έναν μήνυμα, κάποιοι είδους οιωνό, γιατί όλες τις υπόλοιπες ημέρες δεν μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου», συνέχισε.

Η πορεία του περιλαμβάνει και τις κατεχόμενες περιοχές του νησιού μας, ενώ θα διανυκτερεύει σε καταλύματα στις ελεύθερες περιοχές και την επόμενη ημέρα θα ξεκινά από το σημείο που σταμάτησε.

Τη στήριξη της πολιτείας εξέφρασε ο επίτροπος εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη, ο οποίος τόνισε πως στον σύγχρονο τρόπο ζωής, όλοι πρέπει να έρθουμε πιο κοντά στη φύση.

Η πορεία του Αλέξη Σοφοκλέους καταγράφεται μέσα από τη σελίδα που έχει δημιουργήσει στο Facebook με τίτλο Βήμα Βήμα την Κύπρο. Εκεί μοιράζεται τις εμπειρίες του από τις διαδρομές του ενώ δεν παραλείπει να παρουσιάζει μνημεία και εκκλησίες που επισκέπτεται όπως το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα.