Ο αγώνας κατάβασης ορεινής ποδηλασίας, “Troodos Geopark Enduro”, τεσσάρων διαδρομών θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου, ενώ μία μέρα πριν θα διεξαχθεί η δοκιμασία «Fox Hunt», στο πλαίσιο του “Troodos Sports and Fun Festival”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση εκ των διοργανωτών, στον φετινό αγώνα, έχει προστεθεί μία καινούργια δοκιμασία με ονομασία Fox Hunting. Η δοκιμασία αυτή θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, με αφετηρία την κορυφή του Ολύμπου και τερματισμό στον Άγιο Νικόλαο.

Το Fox Hunt είναι δοκιμασία κατά την οποία ένας από τους καλύτερους ποδηλάτες του αγώνα ξεκινά με μικρό χρονικό διάστημα πίσω από τους υπόλοιπους και προσπαθεί μέχρι το τέλος της διαδρομής να τους προσπεράσει και να τερματίσει πρώτος.

Την επόμενη μέρα, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στις τέσσερις διαφορετικές διαδρομές του “Troodos Geopark Enduro”, έχοντας ξανά ως αφετηρία την κορυφή του Ολύμπου. Από εκεί θα αρχίσει η κατάβαση προς τα χωριά του Τροόδους.

Οι διαδρομές θα ανακοινωθούν κοντά στη μέρα του αγώνα. Η βαθμολογία προκύπτει από την πρόσθεση της χρονομέτρησης και των τεσσάρων διαδρομών.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.activatecyprus.com και στoν επίσημο λογαριασμό www.facebook.com/TroodosSportsFunFestival/.